Úvod Práce s medem Měření kvality včelího medu

MĚŘENÍ KVALITY VČELÍHO MEDU

Rozdíl mezi poctivým českým medem a pančovaným je do očí bijící i pro naprosté laiky, a to nejen v jeho chuti, která je u pančovaných výrobků velice často ovlivněna ředěním medu různými druhy laciných sirupů.

Pro včelaře je jedním z nejzákladnějších ukazatelů kvality daného medu jeho krystalizace, což záleží na poměru dvou hlavních cukrů (glukózy a fruktózy) v něm obsažených. U řady pančovaných „medů“ krystalizace vůbec nenastává, což je způsobeno přimícháním sacharidů, med má hrubou texturu a na povrchu se obvykle tvoří pěna.

Pro výrobu včelího medu s požadovanými vlastnostmi je třeba důkladného dozoru určitých faktorů, jako je jeho teplota, vodivost, či správná hustota. Pro zjištění všech těchto údajů Vám jistě pomohou námi nabízené výrobky, které v této sekci uvádíme.

Hustoměr na měření vody v medu

  • 279 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Hustoměr na měření obsahu vody v medu. Stupnice hustoměru je cejchována v procentech. 

Refraktometr s podsvícením pro měření ob…

  • 2 999 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Pomocí refraktometru můžete zkontrolovat obsah vody v medu, když jste poblíž úlu (během včelínových…

Kalibrační souprava refraktometru

  • 499 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Kalibrační souprava refraktometru: - Kalibrační kapalina (hřebíčkový olej), 10 ml v lahvičce - Kalibrační…

Refraktometr pro měření obsahu vody v me…

  • 2 399 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Pomocí refraktometru můžete zkontrolovat obsah vody v medu, když jste poblíž úlu (během včelínových…