Úvod Literatura Včelaření Včelařství - svazek III.

Včelařství - svazek III.

Třetí svazek s kapitolami Včelí pastva a její zdroje, Včelí produkty a Medovina a nápoje z medu navazuje na I. svazek s kapitolami Zootechnika včelařství a Nemoci včel prevence a terapie a II. svazek s kapitolami Biologie včely medonosné a Šlechtění včel a chov matek. Detailní informace

Cena s DPH 469 Kč
Cena bez DPH 426 Kč
 ks
Dostupnost Skladem
Kód produktu

Detailní popis Včelařství - svazek III.

Profesionální včelař a botanik Mgr. Bronislav Gruna provádí čtenáře včelařsky významnou vegetací a s citem sobě vlastním vybral, nafotil a uspořádal do jakéhosi miniatlasu několik desítek včelařsky významných rostlin. Poukazuje na fakt, že trendem dnešní doby je úbytek včelí pastvy, zejména na venkově. Městské prostředí často nabízí pro včely více. Znalost včelí pastvy umožňuje včelaři dobře zvládnout jednu z nejzákladnějších věcí, která je nutná k úspěchu a to je výběr stanoviště.

Bc. Michal Počuch včelaří ve Skaličce u Tišnova. Je to doslova nadšenec do hmyzu, který se nehodí do žádných sbírek, neboť na estetičnosti příliš nepobral. Jde o mšice, mery a červce nahánějící hrůzu zahrádkářům a sadařům. Michal Počuch je jimi fascinován, a proto ho můžeme v létě potkat, jak s fotoaparátem chodí po lese a hledá utajené zakladatelky dalších generací. Podle nich a dalších faktorů dokáže předpovědět, jaká bude v daném včelařském roce medovicová snůška. Použitý soubor fotografií producentů medovice Michala Počucha je do velké míry unikátní a nebyl dosud v ČR publikován.

Asi žádnému včelaři v tuzemsku nemusíme představovat doc. Ing. Antonína Přidala, Ph.D., z Mendelovy univerzity v Brně. Tento přední český apidolog se ujal zpracování kapitoly o včelích produktech. Ty mají mezi potravinami mimořádné postavení. Je prokázáno, že jejich pravidelné užívání přispívá ke zlepšení lidského zdraví. Kapitola se také zaobírá problematikou reziduí nepůvodních látek ve včelích produktech, zvláště v souvislosti s používáním léčivých přípravků ve včelařství.

Poslední kapitola se zabývá výrobou jednoho z nejstarších kvašených nápojů medoviny. Autor Ing. Jaroslav Lstibůrek, MBA, z Pasečnice na Domažlicku čerpal své znalosti v Plzeňských pivovarech, ale také vlastními pokusy. Mimo jiné vysvětluje, že podstata výroby medoviny a medového vína je stejná, u medoviny se však z tradičních důvodů předpokládá více zbytkového cukru.

Nahoru

Zobrazit názory uživatelů »

Názory uživatelů na Včelařství - svazek III. uživatelské recenze

Hodnocení uživatelů

Nejhodnotnější příspěvky s vlastními zkušenostmi nebo radami oceníme formou slevového kupónu nebo dárku. Předem děkujeme.

Hodnocení produktu: (zvolte počet hvězdiček pro ohodnocení)

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.

Nahoru

Zobrazit detailní informace »

Produkt je zařazen v následujících kategoriích

Mohlo by Vás také zajímat

Výhody nákupu u nás

  1. Expedujeme do 24 hodin
  2. Osobní odběr ihned
  3. K produktům přidáváme i vlastní zkušenosti
  4. Vše máme skladem

Kontaktujte nás

Jiří Zábojník
Jeřabinová 1424
768 61 Bystřice pod Hostýnem

Tel.: +420 777 233 518
E-mail: evcelarstvi@evcelarstvi.cz

Novinky na e-mail

Vaše osobní údaje nejsou nikde zveřejňovány a splňují požadavky GDPR.